İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Uzaktan Eğitim

Sevgili öğrenciler ve öğrenci adayları,

23/3/2020 tarihinde başladığımız online eğitim yolculuğumuza devam ediyoruz. İstanbul Kültür Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak uzaktan eğitim konusunda şimdiye kadar edindiğimiz deneyimleri bu sayfadan sizlerle paylaşıyor olacağız.

cats

İstanbul Kültür Üniversitesi’nin sağladığı, bölümümüzün de yıllardır her ders için aktif olarak kullandığı CATS sistemi derslerin online eğitim sürecinde de sorunsuz yürütülmesi anlamında sahip olduğumuz önemli bir platformdur.

CATS sistemi üzerinden dersle ilgili her türlü materyal paylaşımı yapılmakta olup dersin içeriği bu yolla takip edilmektedir. CATS sistemi duyurular, mesajlar, forum ve chat özellikleri sayesinde öğrencilerimizle iletişim kurabilmemiz konusunda sahip olduğumuz en önemli araçlardandır.

cats
ışıl baş

Bölüm başkanımız Prof. Dr. Işıl Baş “Postmodern Literature” dersinde öğrencilerle buluşuyor.

Senkron derslerimiz öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla Adobe Connect üzerinden açılmış olan sanal sınıflarda eş zamanlı olarak yürütülmektedir.

ide

Adobe Connect üzerinden yapılan senkron derslerde de CATS’e yüklenmiş materyal öğrenci ile eş zamanlı olarak paylaşılabilmekte olup, ders kayıtları öğrencilerin erişimine açılmaktadır.

ide

Kendimizin ve toplumumuzun sağlığı ve güvenliği için evde kaldığımız bu günlerde, uzaktan eğitim, teknolojinin bize sağladığı imkanlardan faydalanarak eğitimimizin kalitesini sanal ortamda da devam ettirebildiğimizi bize gösteren önemli bir deneyim oldu.

İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde 2019-2020 bahar yarıyılında yapılan senkron derslere ait birkaç örneği aşağıda bulabilirsiniz. Online eğitim süreci bizler için verimli ve güzel bir deneyim oldu, bunu sizlerle de paylaşmak istedik.

Örnek Ders 1
Örnek Ders 2
Örnek Ders 3

ide

Sizlerle sınıf ortamında ve bölüm etkinliklerimizde buluşacağımız güne kadar bilgi paylaşımına ve iletişime uzaktan devam ediyor olacağız. Bizlere istediğiniz platformdan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 06/19/2020 - 19:15