Öğrencilerimize Evden Öğrenme Sürecinde Yardımcı Olabilecek Öneriler

Sevgili öğrenciler ve öğrenci adayları, COVID-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak eğitimimize online platformlarda devam ediyoruz.
 
Evden öğrenme süreci,kampüs hayatına dahil olarak sürdürülen sınıf ortamında eğitim faaliyetlerinden farklı işlemektedir. Gündemin yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda bazı öğrencilerimizin evden öğrenme sürecine dahil olmakta zorlanması mümkündür. Bu zorluğu aşmanıza yardımcı olacağını düşündüğümüz birkaç öneriyi aşağıda paylaşıyoruz:

  • Her şeyden önce sağlığınızın önemli olduğunu unutmayın. Fiziksel ve ruhsal anlamda kendinize dikkat etmeye özen gösterin.
  • Senkron derslere düzenli olarak katılmanız akademik yıl içindeki rutininizi sürdürmeniz açısından önemlidir. Bu nedenle bölümümüzde senkron ders programı bahar yarıyılı ders programına uygun olacak şekilde hazırlanmıştır.
  • Derslere katılımınızı üst seviyede tutmak amacıyla CATS sistemi üzerinden paylaşılan asenkron materyalin ve okumaların takibini düzenli olarak yapıp, okumalarınızı öğretim üyelerimizin ders izlencelerinde belirttiği tarihlere kadar bitirmeye çalışın.
  • Ödev, quiz ve sınav tarihlerini bir yere not edip bu tarihlere kadar gerekli çalışmaları tamamladığınıza emin olun.
  • Tamamladığınız okumalar, zamanında teslim ettiğiniz ödevler sonrasında ders dışı bir aktiviteye zaman ayırıp zihninizi dinlendirin.
  • Öğrencilikte akademik başarı kadar sosyal hayat da önemlidir. Ancak sağlıklı kalabilmek adına aktif sosyal hayatımıza devam edemediğimiz bir dönemden geçiyoruz. Evde kaldığınız süre boyunca hobilerinize, ilginizi çeken konulara yönelerek kendinizi ders dışında alanlarda da geliştirmeye çalışın. 
  • Bizlere her konuda ulaşabileceğinizi, sorularınızı her platformdan iletebileceğinizi unutmayın.
     

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/04/2020 - 14:02