İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Onlıne Eğitim

Sevgili öğrencilerimiz ve öğrenci adaylarımız, İstanbul Kültür Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ndeki uygulamalar, yenilikler ve planlamalarla ilgili buradan bilgi alabilirsiniz.

Ülkemizde COVID-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında tüm üniversitelerde 23/3/2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitime başlanmıştır. Bu eğitimler 2019-2020 bahar yarıyılı süresince uzaktan yapılacaktır. İstanbul Kültür Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde de dersler bu tarihten itibaren hem senkron hem asenkron yöntemlerle online olarak yürütülmektedir. 

Bölüm başkanımız Prof. Dr. Işıl Baş’ın bölümümüz öğrencileriyle 19/3/2020 tarihinde paylaştığı mektupta da belirttiği üzere, önceliğimiz öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliğidir. Tüm dünyayı derinden sarsan bu salgın döneminde bizler, İstanbul Kültür Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak online eğitime hızlı bir şekilde uyum sağladık.

2019-2020 akademik dönemi, bahar yarıyılı derslerimizi İstanbul Kültür Üniversitesi’nin sağladığı, online ders işlenmesini kolaylaştıran CATS sistemi sayesinde sorunsuz olarak yürütmekteyiz. CATS sisteminde her dersin ayrı sayfası olup bu alanda haftalık kaynaklar (okunacak metinler, Power Point sunumları, ders için faydalı olabilecek linkler/videolar, sohbet odaları olanakları, forumlar, ödev paylaşım bölümleri) bulunmaktadır. İlgili dersin öğretim üyesi bu sanal ders alanını dönem başında belirtilen ders izlencelerini takip edecek şekilde kullanmakta ve içerikleri CATS sistemine yüklemektedir. Özellikle duyurular, mesajlar ve forumlar aracılığıyla öğrenci ve öğretim üyeleri sürekli iletişim halinde kalabilmektedir. CATS sistemi içindeki bu sekmelerin sağladığı özellikler sayesinde öğretim üyelerinin canlı olarak fikir alışverişinde bulunmaları da sağlanmaktadır. Ders değerlendirme sürecinde önemli bir rolü olan sınavlar ve ödevler de yine CATS sistemi üzerinden öğrencilere ulaştırılmaktadır. Sürdürülmekte olan senkron ve asenkron derslerin linkleri yine CATS platformu üzerinden öğrenciyle paylaşılmaktadır. Bu anlamda, CATS platformu hem derslerin sorunsuz yürütülmesi hem de öğrencilerimizin öğretim üyelerimizle iletişimde olmaları açısından çok faydalı olmaktadır.

CATS sistemine ek olarak bölümümüzde bahar yarıyılında açılmış olan tüm derslerin senkron yürütülebilmesi için üniversitemizin sağlamış olduğu Adobe Connect yazılımı kullanılmakta ve içeriğinde tahta kullanımı, materyal paylaşımı, film, video izleme vb. özelliklerin de olduğu bu yazılımın tüm özelliklerinden yararlanılmaktadır. Bu yazılım kanalıyla bölüm programındaki tüm derslerimizin bahar yarıyılındaki ders programımıza uygun bir şekilde düzenlenerek online olarak sürdürülmesi sağlanmaktadır. Bu ders programına devam etmemiz öğrencilerimizin dönem içindeki rutinlerini devam ettirmeleri açısından çok önemlidir. Ancak ülkece zor bir dönemden geçtiğimiz için öğrencilerimizin gerek kişisel gerek teknik sebeplerden dolayı derslere tam katılım sağlayamama ihtimallerini de göz önünde bulundurmaktayız. Bu nedenle Adobe Connect üzerinden yapılmakta olan tüm senkron dersler öğretim üyeleri tarafından kaydedilmekte ve derslerin video linkleri CATS üzerinden paylaşılmaktadır. Böylece öğrencilerimiz çalışmalarında geri kalmamakta ve kendilerine en uygun zamanda dersleri takip etme olanağına sahip olmaktadır.

Bunlara ek olarak bölüm araştırma görevlilerimizin sürdürdüğü etütler yapmaktayız. Bu etütler sayesinde öğrencilerimizin ders içeriği ile ilgili sorularına yanıt sunabilmekte onların dersleri daha kolay takip etmelerine olanak sağlamaktayız. 

Bölüm olarak öğrencilerimizin gerek özel gerekse derslerle ilgili sorularına her türlü platformdan yanıt vermeye özen gösteriyoruz. Öğrencilerimiz pek çok öğretim üyemize ve danışmanlarına cep telefonları için sağlanan iletişim ağlarından da faydalanarak ulaşabiliyorlar. 

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak önceliğimiz her zaman öğrencilerimizdir. Bu olağandışı dönemde bölüm olarak eğitim kalitemizden ödün vermeden bahar dönemini tamamlayacağız.

Online eğitim konusunda kazandığımız deneyimler sayesinde ilerleyen dönemlerde de eğitimimizin alıştığımız mükemmellikte devam edeceğine yürekten inanıyoruz.

Sevgili öğrenci adaylarımız,

İstanbul Kültür Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ndeki uygulamalar, yenilikler ve planlamalarla ilgili bilgilere ulaşmak için bölümümüzü lütfen buradan takip etmeye devam ediniz.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 04/14/2020 - 19:37