İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Akademik Kadrosunun Bahar Yarıyılı Faaliyetleri - 1

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işıl Baş, 13 Nisan 2021 tarihinde Suadiye Rotary Kulübü’nün “Meslekte Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görülmüş, ödülünü takdim aldığı etkinlikte “Osmanlı’dan Günümüze Kadınlık Algısı” başlıklı konuşmasını gerçekleştirmiştir.

Prof. Dr. Baş, Pamukkale Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün 31 Mayıs 2021 tarihinde düzenlediği PAU-DELL TALKS etkinliğinde davetli konuşmacı olarak “Broken Dreams of a Safe Home in Andre Dubus’s House of Sand and Fog” başlıklı konuşmasını gerçekleştirmiştir.

İngiliz Dili ve Edebiyatı öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Gillian Alban, 13 – 15 Ocak 2021 tarihleri arasında Kapadokya Üniversitesi’nde düzenlenen “Living in the End Times: Utopian and Dystopian Representations of Pandemics in Fiction, Film and Culture” başlıklı uluslararası konferansta “Humanity Doomed to Death and Destruction by Riches in our Post-modern World” başlıklı bildiri sunumunu gerçekleştirmiştir.

Hocamız aynı zamanda 24 Mart 2021 tarihinde Beykent Üniversitesi, 9 Mayıs 2021 tarihinde ise Balıkesir Üniversitesi’nde The Medusa Gaze in Contemporary Women’s Fiction kitabı üstüne söyleşiler gerçekleştirmiştir.

İngiliz Dili ve Edebiyatı öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Turan’ın “Creating the Nation on the Page: The Imagined Nationhood in Raja Rao’s Kanthapura” başlıklı tam araştırma makalesi, HUMANITAS Dergisi’nin 17. sayısında https://doi.org/10.20304/humanitas.797561 adresinde

“On the Verge of Collapse: Representation of British and Irish Identity in J.G. Farrell’s Troubles” başlıklı tam araştırma makalesi ise Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi’nin 65. sayısında https://dergipark.org.tr/en/pub/atauniefd/issue/58201/842353 adresinde yayınlanmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Turan, 3-5 Haziran 2021 tarihleri arasında Bükreş Üniversitesi, İngiliz Edebiyatı Bölümü’nün düzenlediği 22. Uluslararası Konferans’ın “Re-writing/Re-imagining the Past” başlıklı bölümünde “Transformation of Colonial Space in J.G. Farrell’s The Siege of Krishnapur” başlıklı bildiri sunumunu gerçekleştirmiştir.

Hocamız, aynı zamanda 21-23 Haziran 2021 tarihleri arasında Stockholm Üniversitesi tarafından düzenlenecek “Revolutions in Reading: Literary Practice in Transition” başlıklı konferansta “Exile or Citizen of the World: Transnationalism in Nuruddin Farah’s Links and Orhan Pamuk’s Snow” başlıklı bildiri sunumunu da gerçekleştirecektir.

Son Güncelleme Tarihi: Per, 07/01/2021 - 09:06